Author Topic: I have a question on this TX  (Read 3671 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline highflyer

  • Forum Zombies
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1188
  • Country: us
  • famous last words...hey Hold My Beer & Watch This.
  • Awards: Casey JonesGround PounderHeli Pilot SilverPlanker Pilot SilvermulticoptersilverNazaMulti Pilot BronzeRC AddictOld Farts Club
Re: I have a question on this TX
« Reply #60 on: January 27, 2017, 08:56:16 PM »
Thanks, Tom  :t2030:

I seen it after I posted the question.

Offline highflyer

  • Forum Zombies
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1188
  • Country: us
  • famous last words...hey Hold My Beer & Watch This.
  • Awards: Casey JonesGround PounderHeli Pilot SilverPlanker Pilot SilvermulticoptersilverNazaMulti Pilot BronzeRC AddictOld Farts Club
Re: I have a question on this TX
« Reply #61 on: January 29, 2017, 07:28:28 AM »
 :t2980: :t2980: :t2980: :t2980: :t2980: :t2980:  I finally got the assist to F-ing work after staying up all night. I ended up redownloaded the assist and reinstalled it about 20 times and had to reset the defaults every time until finally. everything that was on there from when I was using my 9X went away. I was able to get things working until I got to the IOC and noticed that I had the X2 plugged into X1 when I switched the wire around the throttle would be centered I tried reversing the throttle but stilled stayed centered. now does it really matter if I use X1 port? also went all was working when plugged in X1 and trying to set the curves the bar would not move. so I still need some help PLEASE

Thanks, Jeff  :coolguy: 

Offline Rumblecloud

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3521
  • Country: us
  • Thanks for joining
    • Rumblecloud Website
  • Awards: Crotchety Old FartHeli Pilot SilverBenefactorFPV PilotNAZAMultiSilverGlider Pilot
Re: I have a question on this TX
« Reply #62 on: January 29, 2017, 06:16:44 PM »
Okay Jeff,
I think I found the issue. When I replied to your PM about the setup you showed me of your radio EDIT MIX Channel 6, my reply was wrong.
Where it says CURVE...DIFF...0 ---- THAT NEEDS TO CHANGE TO MATCH THE CURVE YOU HAVE SET UP FOR GPS or IOC.
I'll get to that in a minute and I may have to send you another PM with images unless I can refer back to my set-up video. But first,
here's how I have my NAZA M set-up with the X8R

First on the NAZA, M1 through M6 is obviously to the motors.

On the opposite side I have this:
On the X8R to the NAZA:
Ch1 to            R (Rudder)
Ch2 to            E (Elevator)
Ch3 to            T (Throttle)
Ch4 to            A (Aileron)
Ch5 to U (No idea what that stands for)
Ch6 to X2

On the NAZA
X# goes to the V-Sen (3-wire)
LED goes to the V-Sen (4-wire)
EXP goes to the GPS disc (cable)

On the Radio in the INPUTS menu 5
In order from top to bottom
Rudder
Elevator
Throttle
Aileron
(NOTE the RETA configuration)

In the MIXER menu 6 I have this same set-up on Channels 1 - 4 as Rudder, Elevator, Throttle, Aileron.

Channel 5 is 100SC.... CV1..... SC ^......GPS
              +=100SC.... CV2..... SC --......MAN
              +=100SC.... CV3..... SC v ......FAILSAFE

Channel 6 is 100SG.... CV4..... SG ^......HOC OFF
              +=100SG.... CV5..... Sg --......IOC CL
              +=100SG.... CV6..... SG v ......IOC HL

For each one of the Curves, you need to set them up so that when you flip the designated switch, the slider in the mode control slides to the proper spot on the bar.

My guess is that if you have the curves already set up, then all you need to do what is in RED above.

Good luck and lemme know if you need pictures... :coolguy: :b0209:

Offline highflyer

  • Forum Zombies
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1188
  • Country: us
  • famous last words...hey Hold My Beer & Watch This.
  • Awards: Casey JonesGround PounderHeli Pilot SilverPlanker Pilot SilvermulticoptersilverNazaMulti Pilot BronzeRC AddictOld Farts Club
Re: I have a question on this TX
« Reply #63 on: January 29, 2017, 08:22:56 PM »
 :t2981: Randy

 I don't have the curves setup yet can't get the bar to move.

Offline Rumblecloud

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 3521
  • Country: us
  • Thanks for joining
    • Rumblecloud Website
  • Awards: Crotchety Old FartHeli Pilot SilverBenefactorFPV PilotNAZAMultiSilverGlider Pilot
Re: I have a question on this TX
« Reply #64 on: January 29, 2017, 09:55:42 PM »
Just to be clear, the bar won't move until after you set up the curves.

Offline highflyer

  • Forum Zombies
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1188
  • Country: us
  • famous last words...hey Hold My Beer & Watch This.
  • Awards: Casey JonesGround PounderHeli Pilot SilverPlanker Pilot SilvermulticoptersilverNazaMulti Pilot BronzeRC AddictOld Farts Club
Re: I have a question on this TX
« Reply #65 on: January 30, 2017, 02:25:43 AM »
 :t2030: Randy

well I'm back to the same BS nothing is working :t1933: :t2416: :t2338:    I'm waiting for my stepson to call he knows everything about computers/software problems. if he can't get it working then I'm going and get a new laptop with win7 (need a new one anyway)

 

Back to top